Wespen en insecten

Wespen

Op de meest uitéénlopende plaatsen kan je een wespennest tegenkomen. De wespen kunnen hele bouwwerken maken op zolder, in spouwmuren, onder boeiboorden, maar ook zomaar in de grond komen nesten voor. Meestal is één wespen bestrijding voldoende om van het probleem verlost te zijn. Wespen bestrijding komt dan ook veel voor in de zomermaanden.

Kakkerlakken

Kakkerlakken houden niet van licht en laten zich overdag meestal niet zien. Ze gaan vooral in het donker op zoek naar voedsel. Deze ware plaagdieren brengen veel gezondheidsrisico’s met zich mee. Via urine en ontlasting verspreiden ze ziektekiemen. Daardoor kunnen voedsel-vergiftiging, astma en huidziekten ontstaan. Kakkerlakken bestrijding moet dan ook hoog op de agenda van iedereen staan.

Zilvervisjes

De zilvervisjes en papiervisjes zien er bijna identiek uit en komen vaak voor. De ongeveer 10mm grote insecten voeden zich met papier, behang, kleding, schimmels, mijten, voedselresten, etc. In grote getale kunnen ze schade veroorzaken in uw huis. Zilvervisjes bestrijden gaat dan ook het beste in een vroeg stadium.

Vlooien

Vlooien zijn een veelvoorkomend probleem in huizen waar huisdieren gehouden worden. Het bestrijden van vlooien moet gedegen uitgevoerd worden. De vlooien op het dier, de vlooien in huis en de eitjes / larven in huis moeten worden bestreden. Per bloedmaaltijd legt de vlo 4 tot 8 eitjes. Zo wordt een niet aangepakt vlooienprobleem al heel snel een plaag. Core Support Faunabeheer helpt u met vlooien bestrijding.

Mieren

Mieren zijn op zoek naar suikerhoudend voedsel. Het is verstandig alle potten en bussen goed afgesloten te houden, geen vuile vaat te laten staan en afvalemmers goed te sluiten of tijdig te legen. Hoe meer eten ze vinden, hoe groter het nest wordt. Als de nesten zich bevinden onder stoeptegels is dit te herkennen aan de hoopjes zand. Uiteindelijk verzakken de tegels. Naast dat wij de mieren bestrijden geven wij ook tips om ze te helpen voorkomen.